Slider1 Slider2 Slider3

Slider1

Slider2

Slider3

G-Sportweekend Amarant

26, 27 en 28 mei 2023

Met ook de tweede editie van het Open NK Mascottes

Komend weekend is het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 inTilburg van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei het strijdtoneel voor het 20e G-voetbalweekend.

Dit voetbaltoernooi voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien. Wesley, Michael Humble en diverse carnavalsbands zijn aanwezig om het evenement (muzikaal) te ondersteunen. Voor de tweede maal word het Open NK Mascottes georganiseerd op zaterdag 18 mei. Deze wedstrijd gaat tussen 15 verschillende mascottes uit Nederland en België.

Vijf toernooien

Het G-voetbalweekend telt vijf toernooien verdeeld over drie dagen:

- Vrijdag 17 mei: 5e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur)       
- Zaterdag 18 mei: 11e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)        
- Zaterdag 18 mei: 12e Mix integratie voetbaltoernooi (17.00-22.00 uur)        
- Zondag 19 mei: 20e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)       
- Zondag 19 mei: 8e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)        

Ronald Mc Donald, Raymond Victoria, Charly van den Ouweland, Marcel Meeuwis en Hans Kraay jr. fluiten een wedstrijdje gedurende het weekend. En Nederlands zaalvoetbal elftal keeper Pieter Grimmelius zal het doel verdedigen bij de Willem II penaltybokaal. Zanger Wesley neemt de strafschoppen voor zijn rekening bij Wesley's beste keeper bokaal. Daarnaast zijn er springkussens, een stormbaan, pannavoetbal en penalty- en stropdasschieten zijn in het Mora Kids-dorp diverse activiteiten te doen.

 

2e Open NK Mascottes

Voor het tweede jaar is het Open NK Mascottes op zaterdag van 10.00-17.00 uur. Dit is een wedstrijd tussen 15 verschillende mascottes uit Nederland en België waaronder Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Camigo (Cambuur Leeuwarden), Mitch (Animatiewerk.nl), Snuf (Social Network foundation), Snuffel BEM Entertainment), Sparta Piet (Sparta Rotterdam), Woutje (FC Eindhoven), Oranje Leeuw en Tippy (G-voetbalweekend). De jury met voorzitter Johan Vlemmix, Frans Jan Bertens en Marc Meeuwis beoordelen de mascottes op drie onderdelen: fotoshoot, sfeer maken en een originele mascotterun van zo'n300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland’ noemen.

Meer dan handen award

Zo'n 100 vrijwilligers organiseren jaarlijks het G-voetbalweekend. In december 2011 ontving het toernooi hiervoor de landelijke vrijwilligersprijs 'Meer dan handen award' uit handen van H.K.H. Prinses Margriet. De prijs is een initiatief van het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Het G-voetbalweekend won de prijs in de categorie 'Verbinding' en zet het gewonnen bedrag van € 5000,- in voor vrijwilligersactiviteiten. Voor meer informatie: www.G-voetbalweekend.nl