Slider1 Slider2 Slider3

Slider1

Slider2

Slider3

G-Sportweekend Amarant

26, 27 en 28 mei 2023

Johan Vlemmix opnieuw in jury NK Mascottes

Op 18 mei 2013 organiseren het G-voetbalweekend uit Tilburg en Happy Mascots uit Groningen samen het NK Mascottes. Het NK Mascottes is een uniek evenement waarbij mascottes van bijvoorbeeld sportclubs, winkelcentra en vakantieparken met elkaar strijden om de titel ‘Beste Mascotte van 2013’. Dit jaar neemt Johan Vlemmix opnieuw plaats in de jury van het evenement. Meer informatie is te vinden op de website: www.opennkmascottes.nl

Open NK Mascottes in Tilburg
Tijdens het G-voetbalweekend in Tilburg worden dit jaar naast de gebruikelijke g-voetbalteams ook nog een ander soort deelnemers verwacht: mascottes. Alle mascottes van Nederland kunnen zich nog inschrijven voor de strijd. “Wij hebben er al heel veel zin in, het lijkt ons weer fantastisch om zoveel grote knuffels bij elkaar te zien” Zegt Francois van Hoof van het G-voetbalweekend over de wedstrijd. Inmiddels hebben zich al diverse mascottes aangemeld: Camigo van Cambuur Leeuwarden, Kingo van Willem II, Tippy van het G-voetbalweekend, Mitch van Animatiewerk.nl, Sparta Piet van Sparta Rotterdam, Dirkje van de Dirk Kuyt foundation, Snuf van Social Netwerk Foundation, Snuffel de hond van BEM entertainment, Oranje Leeuw, Rikcy van RKC Waalwijk en Woutje van FC Eindhoven.

Johan Vlemmix in de jury
De mascottes worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit 3 juryleden. Dit jaar worden de mascottes beoordeeld door rasentertainer Johan Vlemmix. Hij wordt bijgestaan door de oude stadsprins van Tilburg: Frans Jan Bertens. Het derde jurylid is de broer van Guus Meeuwis: Marc Meeuwis. Gedurende de gehele dag zal de jury de mascottes beoordelen op 3 onderdelen: Sfeer maken tijdens een voetbalwedstrijd op de tribune of naast de velden, een fotoshoot en tenslotte een Mascotte run. Wendy Oude Veldhuis van Happy Mascots: “We kiezen met opzet voor 3 onderdelen, zo kunnen de mascottes zich van verschillende kanten laten zien. Entertainen is hierbij erg belangrijk, daar zal de jury zeker op letten!”

Komen kijken?
Publiek en pers is van harte welkom tijdens het NK Mascottes! De wedstrijd op 18 mei duurt van 10.00 tot 17.00 uur en gedurende de dag zullen de mascottes te zien zijn op de 3 onderdelen. De wedstrijd wordt afgesloten met de Mascotte Run waaraan iedereen tegelijk deelneemt.

Over de organisatie
Dit jaar wordt het G-voetbalweekend voor de 20e keer gehouden. Dit voetbalspektakel voor mensen met en zonder beperking heeft inmiddels landelijke bekendheid en trekt jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers. Meer informatie: www.g-voetbalweekend.nl. Het NK wordt mede georganiseerd door Happy Mascots. Dit Groningse bedrijf produceert mascottepakken, maar schrijft ook mascotteconcepten, maakt ontwerpen en geeft trainingen aan mascotte entertainers. Meer informatie: www.happymascots.nl