Slider1 Slider2 Slider3

Slider1

Slider2

Slider3

30e G-Sportweekend Amarant

17, 18 en 19 mei 2024

Toernooien G-voetbalweekend

Welke toernooien heeft het G-voetbalweekend allemaal? Wanneer zijn ze ontstaan? Voor welke doelgroep zijn de diverse toernooien? Wat houden ze nou precies allemaal in? Dat lees je hieronder. Veel leesplezier!

9e GSBW G-zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 13 januari vindt er het indoor G-zaalvoetbaltoernooi plaats in sportcomplex T-kwadraat Tilburg, welke door de G-afdeling van GSBW uit Goirle georganiseerd word. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Inschrijvingen zijn reeds vol.

Image

Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi

Het G-voetbalweekend is ooit begonnen met het Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi in 1993. Deze wedstrijd vond destijds nog plaats op het Amarant terrein “‘t Hooge Veer”. Het idee kwam van de heer Geert van Pelt, om het kleine grasveldje aan de Bredaseweg om te toveren tot een sportveldje. In de afgelopen jaren is het evenement van een eendaagse activiteit op een grasveldje uitgegroeid tot een driedaags sport evenement. Het Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi is nu samengevoegd met het Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi. Het Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi heeft een lage drempel. Voetballers van laag niveau kunnen hieraan deelnemen. In de ochtend wordt gestreden om de plaatsen voor de middag poule welke verdeeld is over de twee Groels toernooien. De sterkste teams van de ochtend poule komen uit in het Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi.
88_107_0725_img.jpg

Careflex MIX integratie voetbaltoernooi

Het MIX integratie voetbaltoernooi is in 2001 aan het G-voetbalweekend toegevoegd. In het MIX integratie voetbaltoernooi staat de integratie tussen mensen met en zonder beperking centraal. De integratie vindt plaats doordat mensen met en zonder beperking bij elkaar in teams worden in gedeeld en tegen andere ‘gemixte’ teams spelen. Erg leuk om naar te kijken, nog leuker om aan deel te nemen. Meedoen is belangrijker dan winnen!
89_4.jpg

Int. G-pupillen voetbalevenement

Het G-pupillen voetbalevenement is in 2002 aan het G-voetbalweekend toegevoegd. Voorheen waren er nog geen toernooien voor kinderen, maar in 2002 kwam hier verandering in. In dit toernooi strijden de G-pupillen voetbalteams tegen elkaar. De gehele dag worden de kids bezig gehouden. Naast het voetballen zijn er ook diverse G-sport gerelateerde nevenactiviteiten. Dit evenement bestaat uit 2 poules: t/m 12 jaar en 12 t/m 16 jaar. 
90_141_4141_img.jpg

Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi

Het Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi voetbaltoernooi is in 2005 aan het G-voetbalweekend toegevoegd. Tegelijkertijd met het Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi zal dit toernooi plaatsvinden. Het Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi is voor iedereen zowel voor mensen met als zonder beperking. Hier zie je vaak sponsorteams, G-voetbalteams en vriendenteams deelnemen. In de ochtend wordt gestreden om de plaatsen voor de middag poule welke verdeeld is over de twee Groels toernooien. De meest sterke teams van de ochtend poule komen uit in het Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi.
91_pict2652.jpg

Tilburgse Carnavals voetbaltoernooi

Het Tilburgse Carnavals voetbaltoernooi is in 2008 aan het G-voetbalweekend toegevoegd. In het Tilburgse Carnavals voetbaltoernooi voetballen carnavalsverenigingen tegen elkaar onder begeleiding van diverse dweilorkesten. Voetbal, cheerleaders en dweilorkesten onder het genot van een biertje, wat wil een carnaval liefhebber nog meer?
92_3e_tilburse_carnavals_toernooi_240_olga.jpg

Amarant personeels voetbaltoernooi

Het Personeels Amarant voetbaltoernooi werd voor de eerste keer in 2018 georganiseerd. Dit toernooi is specifiek voor werknemers van Amarant, welke gecoacht, verzorgd en begeleid worden door cliënten van de desbetreffende woon/werkvoorziening of afdeling. Omgekeerde integratie.
mbf_60381.jpg